Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
19.09.2012
Mladi planinci na Trstelju
 

Tokrat smo se mladi planinci z Vrhnike v soboto, 17. 3. 2012, podali na izlet na primorske konce, natančneje na najvišji vrh, ki se dviguje nad Krasom – Trstelj (643 m). Pohod smo začeli v Kostanjevici na Krasu, nekaj časa smo hodili po makadamu, kasneje pa prešli na stezico, ki je po grebenu Črnih hribov vodila skozi kraško gmajno. Na poti smo osvojili kar nekaj manjših vrhov (Vrtovka, Stolovec, Stol …), vmes pa nekajkrat postali in občudovali ter se čudili velikemu številu gosenic, ki so nam v strumni vrsti prekrižale poti. Kmalu smo prišli na razgledni vrh z oddajniki, od koder se razgled odpira na vse strani, od Vipavske doline, Trnovskega gozda, do Krasa in morja na drugi strani. Ko smo se razgledali naokrog, smo posedli v travo, pomalicali in uživali na sončku. Potem pa se spustili proti bližnji Stjenkovi koči, kjer smo poštempljali svoje planinske dnevnike in se odpravili nazaj v dolino, tokrat proti vasi Lipe, kjer nas je že čakal avtobus. Veseli, da smo to sončno soboto preživeli skupaj v naravi, smo se vrnili nazaj na Vrhniko, kjer so nas že pričakovali starši.  

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Zimzeleni v Trnovskem gozdu
Cveletov pohod na Blokah
Sončki ob Kolpi
Obvestilo o članarini - pole...
Pot Slakove in Pavčkove mlad...
45. jubilejni Lenčev pohod -...
Vitranc in Ciprnik
Sončki na Pugledu pri Kočevju

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008