Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Galerija slik
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni članom društva ...

 
12.03.2017
PD Vrhnika pregledalo poslovanje 2016

Planinci Planinskega društva Vrhnika smo konec februarja srečali na občnem zboru, na katerem smo natančno pregledali svoje poslovanje v letu 2016 in se seznanili z načrti za leto 2017.

Zbor smo pričeli s podelitvijo priznanj mladim planincem. Bronasti znak sta prejela Jonas Javornik on Anže Kofjač.

Po izvolitvi organov občnega zbora, kateremu je predsedoval Janez Petrič, je sledilo poročilo predsednika društva, Jožeta Šušteršiča, ki je nanizal pomembne dogodke v letu 2016 in izpostavil število članov s plačano članarino (kar 619 se nas »združuje« v društvu).

Sledilo je poročilo načelnikov odsekov (Mladinskega, Markacijskega, Vodniškega, Gospodarskega in Odseka varuhov gorske narave), kjer je največ članov prisluhnilo načelniku Gospodarskega odseka, Romanu Novaku, ki je predstavil pestro delo članov odseka in mnogih prostovoljcev, ki so uspešno zbirali prostovoljne prispevke med občani in jim za to ponudili lične planinske koledarje z motivom Planine in našega zavetišča, vse to za Planinsko kočo na Planini nad Vrhniko.

Svoje pohode so predstavile planinske skupine Veseli Triglavci, Lintverni, Triglavke, Zimzeleni, Cekinčki, Sončki in Barjani, ki so v letu 2016 opravili 88 pohodov in 3 predavanja in vseh akcij se je udeležilo 3157 udeležencev.

Naša Blagajničarka, Petra Krašovec je predstavila finančno poročilo, ki je letos v prihodkih krepko večje na račun zbranih prispevkov, donacij in sponzorstva za novo planinsko kočo.

Seveda brez poročila Nadzornega odbora ni šlo in njegova predsednica, Helene Petrič, je potrdila, da smo v letu 2016 poslovali zakonito.

Vsa poročila so bila soglasno potrjena.

Program dela za leto 2017 so nekateri predstavili že v svojih poročilih za leto 2016, posebej pa sta cilje izpostavila predsednik društva in načelnik Gospodarskega odseka. Milan Jerman je predstavil korajžen finančni načrt za  leto 2017, ki v največji meri sloni na dodatnem pridobivanju sredstev za izgradnjo nove koče in poravnavanju obveznosti do izvajalcev gradnje le-te. Tudi program dela in finančni načrt sta bila soglasno sprejeta.

Sledil je pozdrav gostov, kjer je župan občine, Stojan Jakin, pozdravil udeležence zbora in z veseljem ugotovil, da smo ga v letu 2016 prijetno presenetili z aktivnostmi pri izgradnji koče in nam s svojimi besedami zaželel nadaljevanje in uspešno končanje te krepke investicije. Navdušen je bil nad odzivom občanov in podjetij v občini, ki so pokazale interes za ta zahteven projekt. Pred udeležence zbora so stopili še predsednik Meddruštvenega odbora planinskih društev Notranjske, Miro Mlinar, predsednik Planinskega društva Horjul, Bogdan Seliger in predstavnik Turističnega društva Blagajana, Gregor Mesec ter se vsi dotaknili odličnega medsebojnega sodelovanja in si zaželeli čim prejšnjega srečanja v novi planinski koči.

Da smo v letu 2016 dobro delovali je potrdila tudi podelitev društvenih diplom članom planinskih skupin in prostovoljcem (kar 17 se jih je zvrstilo pred predsednikom društva), posebne časti pa so bili deležni dobitniki bronastega  znaka društva, Romana Jemec Opeka, srebrnega, Boris Rigler in več kot zasluženega, zlatega Berto Sotler.

Po končanem občnem zboru je še pozno v zasneženo noč, ob pijači in jedači, za katero so poskrbeli naš najemnik, Mitja Kovačič in vedno pripravljene pomagati s slaščicami, pohodnice planinske skupine Zimzelenih, tekla prijateljska beseda med gosti in udeleženci, vsi v pričakovanju novih dogodkov v zvezi z izgradnjo nove koče na Planini.

Besedilo: Milan Jerman

Fotografije: Miran Klavora

 
  
 
   
   
Untitled Document
 
  Zimzeleni v Trnovskem gozdu
Cveletov pohod na Blokah
Sončki ob Kolpi
Obvestilo o članarini - pole...
Pot Slakove in Pavčkove mlad...
45. jubilejni Lenčev pohod -...
Vitranc in Ciprnik
Sončki na Pugledu pri Kočevju

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008